Tuesday, October 27

Deze woonergernissen herkent iedereen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deze woonergernissen herkent iedereen

Rommel(makers). Dat is de grootste ergernis voor Nederlanders in huis. Komt daar nog eens overlast van bijvoorbeeld naar binnen glurende voorbijgangers en een onaangename temperatuur bij, dan voelen we ons vaak niet op ons gemak in eigen huis.

En dat is jammer, vindt Essent die onderzoek liet uitvoeren naar woonplezier en mensen middels de Comfort Challenge uitdaagt hier innovatieve oplossingen voor te vinden. Nederland is een ’thuisland’ en daarom is een fijne woonomgeving erg belangrijk.

Ruim de helft van de Nederlanders deelt dezelfde woonergernissen top 3: rommel, overlast en onaangename temperatuur. Waar de meeste mensen zich het prettigst in voelen is een schoon en opgeruimd huis, met een aangename temperatuur en fijne huisgenoten.

Essent start in samenwerking met Battle of Concepts en Makerstreet een ontwerpwedstrijd waarin zij creatief talent uitdaagt om vernieuwende producten of diensten te ontwerpen waardoor mensen meer kunnen genieten van hun huis.

„Wij willen met onze dienstverlening het gevoel van comfort in huis vergroten. Je ziet vaak dat comfort gepaard gaat met apparaten die energie verbruiken. Onze uitdaging is om gezamenlijk een zo comfortabel mogelijk thuis te creëren en tegelijkertijd energie te besparen

Daarom vraagt Essent aan creatief talent om hen te inspireren met ideeën voor comfort verhogende oplossingen zonder dat het meer energie kost. Een bestaand voorbeeld hiervan is de Nest Thermostat. „Deze onthoudt de temperatuur die je prettig vindt en zet zichzelf lager als je weg bent.

Zo zijn er vast ook apps, gadgets of apparaten te verzinnen die op een eenvoudige, betaalbare en efficiënte manier bijdragen aan prettig licht in huis, veiligheid, inkijk van buren en een aangename temperatuur. Of aan een van de grootste ergernissen van gezinnen met kinderen: te lang douche „We laten ons verrassen”, zegt de woordvoerder van Essent „ Het winnende idee hopen we uiteindelijk ook echt op de markt te brengen.”

Bedenk een idee voor een product of dienst dat bijdraagt aan een fijn gevoel thuis op een eenvoudige, betaalbare en energiebesparende manier. Uit de inzendingen worden vijf kandidaten gekozen die hun idee op het hoofdkantoor van Essent mogen doorontwikkelen tot een prototype. Deze prototypes worden gepitcht aan een professionele jury en de winnaar krijgt een juryprijs van 1500 euro. De andere vier kandidaten winnen ieder 500 euro. Daarnaast is er een publieksprijs ter waarde van 1500 euro waarvoor iedereen online kan stemmen. Kijk voor alle voorwaarden op www.comfortchallenge.nl

Bekijk de nieuwbouw woonprojecten op deze online krant en kies voor prachtig wonen zonder al deze woonergernissen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply