Thursday, November 26

U verhuist naar nieuwbouwhuis en verzekert mee?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U gaat verhuizen naar een nieuwbouwhuis en heeft aan alle verzekeringen gedacht die u moet afsluiten. Toch? En hoe zit het met de afschrijving op uw eigendommen zoals bank of nieuwe houten vloer als u de pech hebt dat er niet lang na de verhuizing schade ontstaat?

Hier een aantal tips op een rij

“Als u een nieuwbouwhuis koopt of huurt, dan koopt u vaak ook nieuwe spullen: bank, vloer etc. Daar geeft u veel geld aan uit. Maar realiseert u zich dat de afschrijving op uw eigendommen, dus de waardedaling van uw spullen, per verzekeraar kan verschillen.

De woonhuisverzekering

De opstalverzekering is een verzekering die ook wel woonhuisverzekering wordt genoemd. Deze verzekering is meestal verplicht voor huiseigenaren. Dus koopt u een huis dan wil de hypotheekverstrekker meestal dat u deze verzekering afsluit. Huurders van een nieuwbouwhuis hoeven deze verzekering niet te hebben. Dat regelt de verhuurder. In een appartementencomplex is het vaak de Vereniging van Eigenaren (VvE) die een opstalverzekering afsluit namens de bewoners.

Tijdens de bouw: CAR

– Voor het geval er schade ontstaat aan uw nieuwbouwwoning tijdens de bouw is het belangrijk dat er een CAR verzekering is afgesloten. Dit staat voor Construction All Risk. “Meestal hebben aannemers en bouwers zo’n verzekering. Als dat niet zo is dan zou ik aanraden om dit risico zelf te verzekeren.”

En wat als u zelf schade veroorzaakt?

U bent aan het klussen rond uw nieuwbouwhuis en veroorzaakt schade bij de buren. Dan kan het handig zijn om over een aansprakelijkheidsverzekering te beschikken. Het kan gaan om letselschade en/of schade aan de bezittingen van iemand anders.

Nog een paar tips:

– Op het moment dat u de sleutel krijgt van uw nieuwbouwhuis moet de opstalverzekering rond zijn;
– De oplevering is achter de rug, maar u woont nog niet in uw nieuwsbouwhuis want u bent nog aan het klussen. Dan kan het zijn dat er – bijvoorbeeld in geval van diefstal – sprake is van een beperkte dekking. Het is ook belangrijk om te melden aan de verzekeraar dat het huis nog niet bewoond wordt;
– Schade veroorzaakt door aardbevingen en overstromingen zijn in Nederland niet verzekerbaar;
– Bij een woonverzekering (inboedel en/of opstal) kunt u kiezen voor een extra uitgebreid pakket of een all-risk verzekering. Kiest u voor het uitgebreide pakket dan bent u verzekerd voor alle schade die van buitenaf komt. Bij een all-risk verzekering bent u ook verzekerd voor schade die door uw eigen toedoen wordt veroorzaakt;
– Het is slim om als u gaat verhuizen ook uw autoverzekering te checken. Misschien heeft de verzekeraar wel een betere deal voor u omdat er op uw nieuwe adres minder kans is op schade. Bijvoorbeeld omdat uw auto voortaan in uw eigen garage staat als u thuis bent.

 

Share.

About Author

Leave A Reply